Trauma is complex. Herstel moet eenvoudig blijven, er zit namelijk kracht in eenvoud

Een coachingstraject van 10 weken is voor jou als:

 

Je het volwassen kind bent van (een) narcistische ouder(s)

 

De wortels zijn het meest bepalend deel van een boom of plant. Ze nemen voedingsstoffen op en zorgen voor stevigheid. De wortels zijn de drijfveer voor het voortbestaan van de boom of plant. Je familie van herkomst vormt de bodem van je bestaan.

In de bodem zitten essentiële voedingsstoffen die opgenomen worden door de wortels. Als deze voedingsstoffen gezond zijn dan komt de boom of plant tot bloei.

 

Een kind is altijd onschuldig. Hij/zij is afhankelijk van de ouders of verzorgers om de juiste emotionele en mentale voedingsstoffen binnen te krijgen. Als de ouders niet in staat zijn om voor de juiste voedingsstoffen te zorgen,

dan heeft dit een behoorlijk effect op de ontwikkeling van een kind. Er ontstaat een tekort aan voedingsstoffen waardoor het

kind minder goed of helemaal niet tot bloei komt. Als volwassene kun je je verloren en onbegrepen voelen, waardoor je óf narcistische partners aantrekt óf minder goed in staat bent om gezonde relaties te (h)erkennen en te ontwikkelen.

Om de wortels te herstellen, moet de bodem weer rijk gevuld worden.

Veroordeling, verwaarlozing en afwijzing moeten ruimte maken voor liefde, zorg en zonlicht.

 

 

Wanneer een bloem niet groeit, verander je niet de bloem,

maar de omgeving waarin hij groeit.

 

 

Je bodem verrijken vraagt commitment en dagelijkse zorg. Je moet bereid zijn om patronen te doorbreken en door te zetten

als het moeilijk wordt. Herstel van narcistisch misbruik is nu eenmaal een uitdaging.

Sommige dagen zal je je fantastisch voelen en andere dagen vraag je jezelf af waar je het voor doet. De weg van herstel gaat nooit in een rechte lijn. Je komt obstakels tegen en wordt geconfronteerd met de aannames en angst die in jou geprogrammeerd zijn door de narcist.

 

Het gaat om het hervinden van je balans en het maken van keuzes die jou kracht geven. Ik vraag je om te vertrouwen op het proces en je ogen te houden op de weg die je bewandelt. De oplossingen zitten in jou en ik help je die weer te ontdekken.

 

Je een relatie of vriendschap hebt gehad met een narcist

Je naaste omgeving is begripvol en biedt een luisterend oor. De bekende kreten "wees blij dat je van hem/haar af bent" "dat jij nog stress hebt!" "laat lekker los" of "Je kan veel beter krijgen" zijn heel lief bedoeld maar geven geen voldoening.

Je hebt vaak het gevoel dat je dierbaren niet de impact van je trauma beseffen. Je zit nog met vragen. Je voelt je verward, verdrietig, verbaasd en verloren.

Je wilt je verhaal delen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en bent op zoek naar (h)erkenning en hoe je weer goed in je vel kan zitten. Misschien zit je nog middenin een vechtscheiding met de narcist en sta je open voor het leren omgaan met al je emoties. Het gedrag van de narcist kun je niet veranderen. Het gaat om jóu. Jij bent degene die meer bewustwording kan en mag creëren voor jezelf.

 

Tijdens je reis van 10 weken leer je je bodem te verrijken middels:

 • IDENTIFICATIE

  Het Identificeren van de overtuigingen (voedingsstoffen) die toxisch zijn en die jou derhalve belemmeren.

 • ZORG-FRONTATIE (geen confrontatie)

  We gaan in gesprek met de innerlijke criticus (angst, schaamte & schuld)

 • VOELEN

  Je lichaam heeft een eigen intelligentie. Door je gevoelens daadwerkelijk te voelen kom je weer in contact met jezelf.

 • ADEMHALING

  Door angst ga je oppervlakkig ademen. Door bewust te leren ademen neutraliseer je de intensiteit.

 • JIJ BENT UNIEK

  Je bent niet je gevoelens, je gedachten, je lichaam. Het verhaal dat je over jezelf vertelt is een verzameling van gedachten. Door steeds de gedachten te analyseren kom je niet tot de kern van wie je in essentie bent.

 • GRENZEN STELLEN

  Met grenzen stellen moet je dichtbij jezelf blijven. Dit is niet egoïstisch. Grenzen geven aan waar jij begint en de ander stopt.

 • HET BELANG VAN 3X Z

  Zelfzorg. Zelfouderschap. Zichtbaarheid.

  Met zelfzorg ontwikkel je compassie, acceptatie & liefde voor jezelf.

  Met zelfouderschap geef je jezelf zachtheid en leiding.

  Met zichtbaarheid geef je kleur aan wat jij nodig hebt, wat je talenten zijn en waar je voor staat.

 

Het inzichtgesprek van 30 minuten is gratis. De coaching gesprekken duren 1¼u (75 minuten) en vinden wekelijks of 2 wekelijks plaats, via Zoom (video bellen)  Ik ontvang sinds 2018 geen cliënten meer fysiek in de praktijk.

Daarnaast ontvang je zelfzorg opdrachten en E-coaching/begeleiding

 

De investering in jezelf, je bodem en je groei is €871,20 (incl. btw)

 

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.