Ik ben Petra van Deijl, 50 jaar en kom oorspronkelijk uit Zimbabwe.

Ik ben gecertificeerde Life Coach, Ademwerk Facilitator & Ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme en narcistisch misbruik.

20 jaar geleden ben ik mijn praktijk gestart, waarin ik voornamelijk vrouwen en mannen heb gecoacht met het versterken van hun zelfvertrouwen.

 

Na totaal 12 jaar emotioneel en fysiek misbruik te hebben doorstaan, ben ik op zoek gegaan naar antwoorden. Mijn intuïtie gaf namelijk continu aan dat er iets niet klopte in de relaties met deze personen, waarin ik te vaak op eieren moest lopen, een woedeaanval uitlokte als ik kritiek/feedback leverde op bepaalde acties en statements. Ik voelde mij vooral geestelijk vermoeid na bepaalde gesprekken.

 

Ik had geen energie en al helemaal geen zelfvertrouwen meer om mijn werk naar behoren uit te kunnen oefenen of om normaal te kunnen functioneren als partner en moeder. Tijdens mijn zoektocht naar helderheid, kwam ik op vele (medische) websites en video kanalen terecht, die allemaal hetzelfde vertelden over emotioneel en narcistisch misbruik. Toen pas vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik kon een naam geven aan wat ik had meegemaakt. Ik was dus niet gek of labiel! Ik was "simpelweg" doelwit geweest van emotionele manipulatie. Ik zeg doelwit, omdat ik het woord "slachtoffer" niet constructief vind. Naar mijn bescheiden mening ben je slachtoffer als je vindt dat je niet waardevol genoeg bent of dat je niets kan doen om je leven weer zélf op de rails te krijgen.

 

Ik ben na het ontdekken van wat mij belemmerde in mijn leven, aan mezelf gaan werken met behulp van andere coaches en ervaringsdeskundigen.

Het feit dat ik niet mijn grenzen aangaf, mijzelf klein opstelde in relatie tot emotioneel beperkte personen in mijn leven en mijn mening niet durfde uit te spreken, droegen allemaal bij aan het in stand houden van de destructieve en ongezonde relaties/vriendschappen.

 

Het is daarom mijn levensmissie geworden om jou, als doelwit van emotioneel misbruik, te coachen/begeleiden en tools aan te reiken om je zelfvertrouwen en levenslust te vergroten.